Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DÄR GRYNINGEN RANDAS

Jag vill inte vara
en ljum en
så att jag missar
målet

Låt elden i hjärtat
få växa sig starkare
Den eld som brinner
i innerlighet till
herren vår Gud

Han som låter en
morgon randas
som en festens dag
En bröllopsmåltid
där A blir A och
B blir B
Där lögn och förtal
ej existerar

Här på jorden
tränar jag mej i att
existera litegrann
men därborta
där gryningen randas
där är det LIV
med stora bokstäver

Besvikelsens flammor
har tärt på bruden
som i sin nitälskande
hängivenhet har
lidit förnedring
Ärren syns tydligt
Kärleksmärken
som finns där under
rättfärdighetens
brudklänning

"Min vän är strålande
vit och röd
härlig framför tiotusen!"




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 299 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-28 13:54



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Guds sanna pilgrimer går ur tiden och in i evigheten - d v s den paradisiska sektionen av densamma.
Detta kan även ske genom uppryckandet, då Jesus kommer.
De som är redo går in.
Maranata!
2010-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar