Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VARFÖR? - DÄRFÖR!

 

När jag blir ledsen                      Jag lierar mej troligtvis
blir jag så fördömande            med den som jag en gång var
Varför?                                           Därför!

 

När jag blir fördömande           Den onde dömer och
blir jag så anklagande         anklagar jag mej för alla mina fel
Varför?                                           Därför!

 

När jag anklagar mej själv         Jag är en ny skapelse
kallar jag mej vid en massa        i Kristus  
oskändlighetsnamn                      Gått från mörker till ljus     
Varför?                                               Därför! 

 

De ord jag uttalar                           Den onde tål inte att höra
direkt hädiska mot Gud               sanningen
Hur kommer det sig att               När jag är nere hädar han
jag sjunker så lågt?                        Gud igenom mej
Varför?                                               Därför!

 

Jag tycker väl synd                          Stolthet och högmod
om mig själv                                    funnet i Lucifers hjärta
Har ett pity-party                    Detta är också mänsklighetens
liksom                                                  synd
Varför?                                               Därför!

 

När jag é ömkande                           Högmod går före fall
osar min stolthet                              ödmjukande följs av ära
som svavel                                       Och om jag inte är ödmjuk
Usch vad det stinker                        då är jag stolt
Varför?                                                Inget mittemellan
                                                                 DÄRFÖR!

 

-Jesus du känner mig
Led mig på dina rätta vägar
för ditt namns skull




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 186 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-28 16:50



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Den som själv är utan synd kastar första stenen.
2010-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar