Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pollyanna ensam

JAG FÖRSTOD ATT FLYTTLASSET FRÅN HOLLYWOOD GÅR FÖRSTA APRIL FÖR HENNES DEL. SÅ DÅ BLIR DET EN LEDIG PLATS PÅ SLINKY. MEN ALKOHOL VAR SLÖSERI MED PENGAR OCH BRÖD. ETT KONDITORI MED CREME BRULEE ALLDELES BREDVID BLACK METAL. KÄRLEK SOM FÅR HENNE ATT FLYTTA HEM TILL SIN GYNNSAMMA DEEJAY. HERREGUD. EN AV DE BÄSTA DAGARNA I MITT LIV. HON SVOR MYCKET. FRIKOSTIG TJEJ OCH DET ÄR SÅ MAN GÅR FÖRE I KÖN OCH BLIR IHÅGKOMMEN. EGENTLIGEN HAR HON FÖRSTÖRT MITT LIV, JAG FINNER NÖJE I DET NU. LIV BLIR ALLTID FÖRSTÖRDA. DET ÄR EN DEL AV KRÅKSÅNGEN. ÄVEN DET SOM ÄR BRA FÖRÄNDRAS. JAG LÄSTE STJÄRNORNA OCH NATTEN HADE SINA EGENSKAPER. CHARMLÖS. HUMORLÖS.

DÅ VAR DET EN SPLITTRAD BARNDOM MED TORRT RÖDVIN, GLÖGG OCH EN ALRUNAS ROT. DET MESTA AV MYNTA OCH STJÄRNTECKNET VÅGEN. YOUGHURTÄLSKARE. METERHÖGA DRIVOR OCH SNÖRASET LOG MOT EN FRÄMLING. NÅGONSTANS DÄR INNE SER JAG DIG ÅLDRAS. RYNKORNA GÖR DIG BARA VACKER. MYSAN SOM DU ÄR. STOR SOM INGMAR BERGMAN. MEN DÖD. SINNESSJUK. VEDERVÄRDIGT DRÖMMANDE. GLADARE PERSONER HAR JAG SETT. HIMLAVALVETS SÅNG. MUNNEN SOM ETT STRECK FRÅN ÖRA TILL ÖRA. MAURO. HON OCH EN KATT SOM STRÅLAR. DE DÄR INBAKADE KINDERNA.

HENNES ANSIKTE I MITT SLUTLIGEN. HENNES HEMLIGA LESBISKA MINNE OCH ATTRAPPEN HON TRÅNAR EFTER. NATTEN MAN BLIR GALEN VAR HENNES LYDIGA STRIDSROP. DET BLEV KORKAD CHAMPAGNE OCH GRÄSET BÖRJADE ATT VÄXA UT SOM ETT SKÄGG PÅ HENNES ANSIKTE OCH TROSA. JAG SKRATTADE NÄR DEN FÖRSTA TEPÅSEN DROG IN SITT GIFT OCH HON SADE: JAG SKULLE VILJA PRATA MED DIG HELA NATTEN SOM VI GJORDE FÖRR. SÅ HON PRATADE OM DE LABILA HON INTE IDENTIFIERADE SIG MED ALLS. SÅ DYR I SITT LILLA SAMHÄLLE OCH HYMN AV RESOR GENOM KATTEGATT OCH MINA LÖRDAGAR. DE HEMLIGA RUMMEN HÄR I SALONGEN. DEN DU DRÖMMER OM TÄNKER PÅ DIG HELA KVÄLLEN INNAN. EN ENDA ATT ÄLSKA ENSAM, POLLYANNA ENSAM...




Prosa (Novell) av Mattias Holmström
Läst 486 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-13 09:33



Bookmark and Share


  Pauline Pousár
Det är som att läsa en film. Jag ser henne framför mig. Pollyanna som lever. Som bestämmer sig för att leva sitt liv istället för att leva drömmen.. Underbart
2010-10-03

    Melona
Synnerligen märklig och underbar, som en surrealistisk dokusåpafilm, ta det som något bra, med zoomlinsen på vissa attiraljer och detaljer. Stundvis mkt rytmiskt och melodiskt, skulle passa riktigt fint som högläsning, men det som är svårt är dina versaler, texten flyter så lätt ihop. Men hey, du skriver så bra och underhållande att det inte gör så mkt.
2010-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Holmström
Mattias Holmström