Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek och värme

Vintergatans stjärnor
skimrar som kristaller
lyser upp vår färdväg
till dagen då de faller

De tändes i begynnelsen
av skaparens hand
den dagen då de släcks
de åter blir till sand

De lyser så romantiskt
från himmelens päll
och bjuder sin kärlek
när dagen blir till kväll

Det sägs att en stjärna
som stilla ramlar ner
en önskedröm vill ge
till den som fallet ser

En kvinna och en man
så kärleksfullt de går
de söker finna lyckan
längs stjärnljusets spår

En vandrare på ängen
han följer ljusets gång
där vindarna står stilla
blir ensamheten lång

De tre vise männen
fann den rätta vägen
till krubban i stallet
och gossen så förlägen

Ljuset som de följde
det leder än idag
till kärlek och värme
och glädjerikt behag




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 375 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-03-01 13:09



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
vilken vacker dikt ..skickliga poet!!
2010-03-02

  anits VIP
Mycket, mycket vackert,
berörande
2010-03-01

  mare VIP
Fint skrivet..
2010-03-01
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO