Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

AGGRESSIONER

 

Dom kommer som svärmar
Alldeles som när gräshoppor
kommer och förstör allt
Allt som går att förstöra
och förgöra i sin väg

Stora  Svarta
Inte ens solen kan
tränga igenom

Fula  Fördomsfulla
Fulla av avund
ser jag dessa svulster
inta min hjärna
                       och känslor

Värma mitt adrenalin till
lagom kokande temperatur
Och höjer sen min knutna hand
till slag

Just som jag skall till att slå
blåser en kylig vind
igenom mitt hår
Allting stannar upp
och fryser hela situationen
till en komisk klump
Fryser det som ett fotografi
taget i flykten

                              Kvar finns bara monument
                                Isstoder av en händelse

Precis som Pompeji
Aska och ruiner




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 380 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-01 20:09



Bookmark and Share


  Connie
Stelnad som på ett fotografi, plötsligt upptäcker jag att jag håller andan. Den tar tag!
2014-06-06

  Marlboroman/Hg VIP
Förväntade mig aggression – av titeln.
Fann den inte i raderna.
2010-03-01

  Mr Lindemann VIP
inatt har jag fått ge utlopp för alla små aggressioner som plågar mitt inre genom drömmar. jag har i drömmarna gått fram att svärmor är en Medusa typ då. Där i drömmarna om natten är jag fantomen, Guran tar hand om svärmor, medans jag tar hand om Diana.


Din dikt var verkligen något.
2010-03-01

  Larz Gustafsson VIP
Ilska är en energi.
Inte någon negativ egenskap.
2010-03-01

  Uppfångad
De inskjutna raderna gör mycket

Det är hemskt starkt skrivet,
och nära inpå
jag gillar detta massor
2010-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar