Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LIVETS TEATER

Post-reaktionära tendenser
försvårar våran gemensamma
framåtskridning

det kommer och lägger sig
som stoft
och dämpar på det viset
allt ljus att tränga igenom

Mig icke förstå
Dig vara så

Jämmer och elände höres
ifrån våran barnkammare
Ingen verkar vara nöjd
med nåden och barmhärtigheten
som kommer ifrån Herren

Alltid så måste man vara
förmer än vad man har
utrustning och proviant
till att vara

                                            

                             Livets teater
                         kan bara beskådas
                     uppifrån en hög piedestal
                                   av ek
                        stående på toppen av
                          en lummig och grön
                           liten solbelyst kulle
                 uti självaste Sherwoodskogen

                            nta                            o
                       a              si               h        pp

              F                              och

är det enda som gör
att vi kan uthärda
dessa post-moderna
känslosvall
som för oss allt längre
bort från verkligheten

För om vi hoppas på det
vi inte ser
som om det fanns
då ska du nog se att
Herren vår Gud
ger oss nåd och barmhärtighet
till att slippa vara
clowner i detta som benämns
som Livets Teater






Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 418 gånger
Publicerad 2010-03-01 20:32



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Livets Teater" är en utomordentlig och underskattad platta med Magnus Uggla (anno 1976).

Dikten är alldeles för intellektuellt djuplodande för mig...
Postmodern?

Det är märkligt att folk inte kan ta en direktkonfrontation. Typiskt svenskt.
2010-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar