Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Långsamhetens lov

Långsamhetens lov

Jag vill besjunga långsamheten
Inte slöhet och slapphet
Inte oansvarighet
Flykt från ansvar och smärta

Jag vill sjunga
Om närvaro, glädje, barnaskap
Och frid
Om friheten och överlåtelsen
Som gör att kärleken kan växa

Att sluta fly
Långsamt förnimma
Ta in
Beröra
Livets realiteter
Inte hasta förbi det vackra
Eller blunda för dess smärta
Att leva äkta
Inte presterat
Att vara
Och inte jaga

Gud
Så när det behövs
- Allra mest -
Hjälp mig
Att långsamt vara närvarande




Fri vers av Sophia Ivarsson
Läst 555 gånger
Publicerad 2010-03-02 10:50



Bookmark and Share


  Nasrin
" De flesta människor rusar så blint efter njutningen att de rusar förbi den." en citat från: kierkegaard
Att sluta fly, långsam förnimma och ta in och reflektera är en konst över att leva balans och harmoni i vardags livet.
Du har skrivit mycket vackert!
2010-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Sophia Ivarsson
Sophia Ivarsson