Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en fråga och bön


vägar till växt

Kan din vilja vara min vilja?
Stämd till tonerna av en sång
som hyllar dig?

Kan jag se det goda i mig
Tillsammans med dig
och förundras av din storhet?

Blir mina vägar
dina vägar
när vi går den tillsammans?

Och om du leder mig
i mitt förvirrade dunkel
av tankar, viljor och känslor.
Kan jag då glädjas över ditt ljus och visdom?

Ger du mig skapandet
en mening?
Mitt anletes svett
kraft
och
sedan en vila?

Växandet
ett
mål?





När jag inte orkar be
kan andras bön då bära mig
hålla mig nära dina andetag?
Och Din kärleks djupa slag?

I prövningens stund
är jag egentligen aldrig ensam?
Även om jag kan känna så?

Jag tror du vet vad jag menar...

Kan du hjälpa mig att se längre
närmare och djupare?
Ge det modet jag så ofta saknar?

Ge mig mitt dagliga behov av bröd
till ande, själ och kropp?

I djupen Jesus
kan du sätta ditt ankare
på botten
av mitt inre?
fylld eller tömd på kraft
ge min vilja och ande mål och mening?
min längtans vägar
hopp och ro
mitt i växandet?

Jag hoppas Gud
att du kan
allt detta...




Fri vers (Fri form) av Sophia Ivarsson
Läst 519 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-02-18 14:17



Bookmark and Share


  Knoparemoj
Hej,

Ja,jag tror på bönen den har en mycket stor kraft. Ganska så enkelt att komma åt, jag menar det är bara att knäppa sina händer.

Ha det gott
Bosse


2016-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Sophia Ivarsson
Sophia Ivarsson