Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ångest i skammens palatser

 

Det är den där avkläddheten som blir så naken för mig. Ärligheten som alltid måste ångras. Den starka kraften och viljan som alltid straffar så hårt. Avvisandet.

Kan liksom aldrig lära mig att bli lagom.

 

Och jag vet ju så väl att lagomheten aldrig är lagomhet inifrån, utan en kvävpåse som träs rakt över ansikte, kärlek och sköte och suger livet andetag för andetag. Allt medan frustration och ridande maror hetsar kroppen till gränserna för uthärdligheten.

 

Så är ångestens kraft och den bottnar aldrig i något verkligt. O nej. den bottnar i det där intet som håller upp en nidbild framför verkligheten och lurar i oss alla att den är en spegel.

Att speglas i intigheten är att åldras utan dagar och mosas mot tidens botten.

Stilla, stilla.

Med medgörlighetens leende lagt väl tillrätta över allas anleten. 

 

 

Älskade, håll mig hårt. Jag förgörs här utan dig. Det finns läxor man inte behöver lära sig. Vill jag tro. 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Hannadraken
Läst 254 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-02 14:22



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Eva här.
2010-03-15

  Lavinia Röd
Det här är starkt och nog bland det bästa jag läst här inne! Det finns en sådan livskraft och ärlighet och jag fångas fullständigt i varje ord! Tack för ett bokmärke jag kommer att läsa ofta! Rungande applåd!
2010-03-04

  Eva Langrath VIP
Du ger ångesten och skammen ett ansikte den ångest som man helst skulle vilja slippa som tär inifrån och skulden äter.

"Så är ångestens kraft och den bottnar aldrig i något verkligt. O nej. den bottnar i det där intet som håller upp en nidbild framför verkligheten och lurar i oss alla att den är en spegel. "
2010-03-02

  korpfjäder
Demonerna. De där inifråndemonerna av intighet som bara suger kraften ur en människa... Och kallar det att inte kunna vara lagom... jodå....
du skriver starkt om det här!
2010-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Hannadraken
Hannadraken