Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du Värmeland, du sköna, där älvor dansa i morgontät dimma långt bortanför vägens slut.. Du har mitt hjärta.


Det dansar en flicka

Det dansar en flicka,
en fager mö
där aldrig en människa
någonsin går,
i fjärran
långt borta
vid myr och sjö,
en älva
med guldgult
och lockigt
hår.

Säg, är hon en saga,
en svunnen dröm
en aning,
en hägring
som aldig vanns,
en tanke
en vänskap
en kärlek öm?
Hon ler för sig själv
när hon tråder sin dans.

Novembers natt
är så kall
och så lång
blott månen kan se
att hon finns, nånstans,
ty ingen
som själv ej är saga
och sång
kan tro
att en flicka
som denna
fanns

Och dimman den tätnar
i morgonens stund
och dagern
sig tränger
bland ris och snår.
När sakta det ljusnar
i enslig lund
av älvdans
och flicka
ej finnes
ett spår




Bunden vers av baruk
Läst 280 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-03-02 18:20



Bookmark and Share


  Nina Nightwish
Väldigt vacker text, känner doften av naturen ända hit:)
2010-04-01

  Yrre VIP
Å så vackert, så sagolikt fångande vilken dröm i ord du har författat, tack du!
2010-03-06

  Roula O
njuter i fulla drag...mkt vackert!
2010-03-04

  Blåbäret
så härligt skrivet...rytm och mystik omgivet i en spänningsdans av aldrig sinande kraft
2010-03-03

    ej medlem längre
Dansande flyt i denna trolska dikt. Bara på ett ställe stakar den sig "som själv ej är saga" annars som en porlande vårbäck!:)
2010-03-03

  stenen/ Yv Ericsson
vackert av en poetanalysernas mästare! denna spar jag.
2010-03-02

  walborg
Ack vilken härlig poesi och just poesin och drömmarna och så verkligheten den krassa där man inget ser och hör eller förnimmer ...ljuvligt att läsa detta!
2010-03-02
  > Nästa text
< Föregående

baruk