Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagsmeja - håll ut!

 

krossa fönstret med en blomstängel
kliv ut på fönsterblecket
ropa över nejden
så att alla hör:

det är våren
dönickar!

fast snöplogsvallarna är höga som belägringsmurar
och en frusen talgoxe med möda tar sig ton
så råder ingen tvekan
ljuset bryts i istapparnas spektra
jordaxeln välver sig

håll ut!




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 198 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-03-02 19:52



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
"ljuset bryts i istapparnas spektra
jordaxeln välver sig"

Så vacker, denna rörelse. Glädjeord.))
2010-03-02

  Johan Bergstjärna VIP
Jag har en trist känsla av att senvintern kommer att sträcka sej långt in i mars... hmmm
2010-03-02

  Carola Zettergren
Jomenvisst, jag såg solen flirta skälmst idag, för att få björkarna att ruska av sig isen från grenarna!:)
2010-03-02

  Larz Gustafsson VIP
Ja, man vill ropa så att mössorna flyger av de där masochisterna som finner en njutning i att basunera ut att "Det blir mer snö!"
2010-03-02

  Berit Robin Lagerholm VIP
Vacker hojtande text och visst har våren kommit och den bestäms ju av ljuset och inte av temperatur. Sjöfåglarna har landat i min damm och jordaxeln har flyttats av jordbävningen i chile
2010-03-02

  Mr Lindemann VIP
jag tar tag i närmsta istapp, men därför ger jag inte tappt
Kramar en plusgrad som går förbi, i uppmuntran
Säger mantrat i non-stop "Våren i oss och i alla"
2010-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger