Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om hur det är att vara ett "p-pillerbarn". (Jag älskar förresten min föräldrar. Samtliga fyra!)


Ett passionerat misstag

Ett misstag
Det var min skapelse
ett misstag

Alltid älskad, alltid önskad, alltid bortskämd
Men dock utan tvekan
endast ett passionerat misstag
mellan två unga människor
Knappast mer än barn

Han,
en pojke,
en ”gammal” pojke visserligen,
men ändå, en pojke,
knappast än en man

Hon
En flicka,
mogen för sin ålder,
men inte
mogen,
plötsligt tvingad att växa upp,
så mycket fortare


De skyddade sig
Inte mycket nog bevisligen
Men de försökte

Då den stora nyheten uppdagades
uppstod det först panik
Sedan kaos
Sedan återfann sig lugnet
i deras (hennes) beslut
Det var dags att ta ansvar
En pojke
som önskade att han var en man
Och en flicka
som redan var på god väg att bli en mogen kvinna

De bröt
Förblev vänner
Men inte längre älskande

Sen
Sen kom jag
En knubbig liten sak
Hårlös men aldrig ordlös

Mitt liv
Har aldrig varit förfärligt
har aldrig varit hemskt
jobbigt
eller tufft

Mitt liv är bara lite annorlunda
Fyra föräldrar
inte två
Fyra syskon
men inte under samma tak
Delad jul
Extra födelsedag

Tyvärr aldrig dubbel veckopeng
men jag slutade aldrig försöka


Ett misstag
Aldrig förbisett
Alltid älskat
Men dock,
ett passionerat misstag




Fri vers av Knasboll
Läst 190 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-03-03 23:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knasboll