Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snart

Gråluft, vinterstilla november. Hon lät dagen stanna mot kinden, för att lugna sinnena en sekund, eller en evighet, där smälte snöflingan.

Allt handlar om liv och död till slut, gör det inte det?

Den tunga magen, hon lät händerna stödja den under jackan. Vi bor där, du och jag . Snart gäller det.

Bakom ryggen drar iskylan, gråten bryter och allt är blodiga bäcken och slamsor. Förlossningstänger. Hon tvingar rädslan att vända.

Vaddtäcken, rosa kinder och diande mun. Mantra, mantra ; Styrk dig , sträck på ryggen bli, våga dig kvinna.  Liv eller död.

Det hårda bältet snördes hårdare om, brännade ilningar tvingade ryggslutet, nu och hon focuserade blicken ;
I snön.




Övriga genrer av Carola Zettergren
Läst 306 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-03-04 14:19



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Underbart berörande skrivet..så målande.
2010-03-04

    ej medlem längre
Berörande rader. Känns lite som en början på en roman som beskriver medeltidens kvinnoöden. Kommer det en fortsättning Carola? Jag hoppas det:)
2010-03-04

  Lavinia Röd
Historiskt vingslag med isande skräcktema. Mycket bra fångat! Applåderar så det rungar!
2010-03-04

  Berit Robin Lagerholm VIP
En text som inte bara stannar mot kinden utan starkt berör
Stark knivskarp och väl fångat skrivet
2010-03-04

  Eva Langrath VIP
En mycket stark text som berör och väcker förlossningsminnen.
2010-03-04

  walborg
En stark text som beskriver känslor i ett svunnet nu så fint - man anar en förlossning kanske ...
2010-03-04

  stenen/ Yv Ericsson
Vilken fantastisk text! den gör ont..när den snörs om...
2010-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren