Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bön i förtvivlan



Min längtan
mötte Du med tomhet
Min önskan om svar
besvarade Du med tystnad
När vi möttes vid ett bord
dukat med bröd och vin
då kändes det
som om Du gick
lika fort som Du kom
Vi hade stämt träff
jag hoppades på beröring
men idag
just idag
när jag behövde Dig som mest
var Du för stor
för att fylla
min längtans
tomma mörker




Fri vers av Jojo
Läst 428 gånger
Publicerad 2005-11-03 08:53



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Sorgligt, men jag tror inte att den andra parten var för "stor" utan för liten för att fylla din längtan.
2005-11-07

  Cinemiracle
Eller så har "du" fått ett svar planeterat i "dig" som gror eller redan går att finna om "du" lyssnar noga. För mig är det iallafall så. Måltidskonversation har jag aldrig klarat. Den är alltför ritualiserad. Jag tycker att du på ett fantastiskt sätt beskriver det ständiga tuggandet tro-tvivel-tystnad-svar.
Och frågar du mig, fylls inga mörker av Honom direkt. Däremot kan du få ledning med att själv och med hjälp av andra fylla det. Det är väl ungefär som med andra föräldrar :-)
Nu är det inte meningen att starta ett diskussionsforum, däremot berör din dikt mig mycket och den är som vanligt väl utformad med varsamt valda ord och, som sagt, med ett tema som berör alla som någonsin haft en existensiell fundering - mot Gud, föräldrar eller partners. Bra är det! Tack!
2005-11-03

    ej medlem längre
Känner igen denna besvikelse och distans, smärtsamt men bra förklarat.
2005-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Jojo
Jojo