Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rörande film




Ett hjärta från Jenin

 

 

Såg en film
en dokumentär

om pojken från Jenin
som sprang med leksakgevär

i krigszon
sköts i huvudet

av livrädd
ockupationsmilitär

Israel tog hand
förband förgäves

hjärndöd
hjärtfunktion per maskin

organdonator?
bara om han är död sa Mullan

Vem skall få ta emot
livsnödvändig gåva?

Du ger inte din sons organ
till judar eller araber

utan till människor,
till och med fanatiker

som hyllar skott
i huvudet på tolvåriga pojkar

Ismael
ger hopp

åt Levinson
som lär sitt sjuka barn

avsky palestinier
men tacka för deras njurar

 




Bunden vers (Annat versmått) av Björn Donobauer
Läst 462 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-03-05 11:29



Bookmark and Share


  Lavinia Röd
Jag missade filmen, men jag har läst om fenomenet. Det här är så vedervärdigt att jag knappt klarar av att tänka på det....
2010-03-09

  walborg
Avskyvärda sammanhang - inte ens ett barns död stoppar plundringar och helvetesmekanismerna.
2010-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer