Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jesus Kristus

Hettan fick luften att dallra, tung och obarmhärtig. Fötterna värkte, tröttheten låg hård mot hans bröst. Han tog den om sig, sänkte sitt huvud i sina nariga valkiga händer. Händernas svalka mot pannan. Vad jag har gjort med dem, drivit in spikar, burit dagsverken, tvagat dem och smutsat dem,  i kärlek har jag använt dem till att  vara medmänniska.

Allt jag ville var att närma oss kärleken i att vara vi. I kärlekens namn. Hur ska de någonsin kunna förstå? Allt som styr dem mot korset är främlingsfientligheten, hatet, rädslan och maktgirigheten. Snart drivs spikarna in av överheten, genom mina händer, snart dör jag .

För jag är en människas son. 

Gode gud i himmelen.




Övriga genrer av Carola Zettergren
Läst 298 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2010-03-06 17:08



Bookmark and Share


  lyckeli
fantastiskt fin...
2010-03-07

  firefire
Mäktigt och mycket bra gestaltat av dig!
2010-03-07

  Gunnel André VIP
Det här är stort, Carola, jag blir alldeles stum.
2010-03-06

    ej medlem längre
Modigt att iklä dig hans gestalt men bra blev det!:)
Budskapet tar man inte fel på om man inte är en idiot!
Snyggt Carola!
2010-03-06

  Berit Robin Lagerholm VIP
Fin bild skapar du här av ödmjuk mänsklighet
Fiende till detta nr 1 är väl fanatism och dogmatism som drog, var än den än må bestå av.
2010-03-06

  ©Anniz
Kanske använder något av detta i framtiden :D
2010-03-06

  Lavinia Röd
Fin inlevelse i Jesus sista timmar och jag tror som du att han var en människas son, helt igenom. En klok och mycket andligt lärd person som framförallt talade och handlade i kärlek till sin nästa.
2010-03-06

  stenen/ Yv Ericsson
Måste få fundera lite innan jag säger något..vill tänka mig för:)
2010-03-06

  Caprice! VIP
Mycket bra, Carola! Den livsåskådningen sällar jag mig till.
Bort med dogmerna, fram med medkänsla och inkännande.
Tack för den känsligt återgivna ögonblicksbilden!
2010-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren