Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt till Ingegärd och Iris. men dikten kan läsas av alla.
Dom är snart 100 år! alltså två Urkvinnor!



*du är livet och kärleken*internationella kvinnodagen.

Du har krympt

du är så kort,

men du är störst!

 

Ditt hår är så grått

ditt skinn så torrt,

men du är havet!

 

Du älskar solen,

och jorden är din;

du äger alla stjärnor!

 

Dina ögon är gamla

och visa

du är livet,

du är kärlek.

 

ska jag tro på någon,

så är det dig, jag

vill prisa.

 

 

 

 




Bunden vers av stenen/ Yv Ericsson
Läst 598 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2010-03-08 10:06



Bookmark and Share


  Carsten
Du. Detta är så bra, så skickligt formulerat och - återigen så, för mig, minnesmättat. Mormor! (Du är driven!).
2010-03-18

  veritaserum
Störtskön
2010-03-14

  Yrre VIP
Och här trillar morgontårar av glädje av att få finna så vackra ord !
2010-03-12

  Suzy med punkterna
Kan inte skriva något här mer än, fantastisk hyllning!!!!
2010-03-11

  Sunlight
Ja, kanske liten på utsidan
men destu större på insidan

Vilken härlig hyllning! Så livsbejakande
2010-03-11

  Lavinia Röd
Om man lyfter på Stenen så finner man skatter...Det här en riktigt fin en. Sanslöst snygg bild på en vacker kvinna och så texten som är en så fin hyllning till kvinnan. Applåderar varmt!
2010-03-09

  Eva Langrath VIP
Tack för att jag fick ta del av denna vackra hyllningsdikt till två Urkvinnor.
2010-03-09

  Ulf Lagerholm
vilken tillägnan du skrivit, när jag kollar in bilden på denna russinkluriga amazon, kan jag inget annat än hålla med texten i alla dess hyllande bokstäver

hattlyft ju!
2010-03-09

  Nasrin
En underbar hylling som berör. tack
2010-03-09

  © anakreon VIP
Vackert åt de vackra!
Applåd
Calle
2010-03-09

  Carola Zettergren
Nämen stenen...det här är så vackert, så berörande och så mycket kärlek att jag nästan gråter... Bokmärks!!!!!
2010-03-08

  kråkan VIP
fantastisk! har arbetat med flera hundraåringar..en som blev hundrasju..ingen av dom var hade varit gifta..eller skaffat barn..:)
2010-03-08

    Maria Malm
Helt underbar hyllningsdikt!
2010-03-08

    ej medlem längre
en härlig hyllning till som jag läser det...livet!
2010-03-08

  Berit Robin Lagerholm VIP
Glömde
Sparas
2010-03-08

  Berit Robin Lagerholm VIP
En mycket varm vacker text med underbart foto
Underbar hyllning som berör
2010-03-08

  Jazz-75
Bilden är ju helt härlig. Tack för en varm text!
2010-03-08

  Catharina Edin VIP
En hyllningsdikt minsann, som en strålande sol över jordens alla gamla, gamla kvinnor!
2010-03-08
  > Nästa text
< Föregående

stenen/ Yv Ericsson
stenen/ Yv Ericsson