Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lisa

jag undrar hur du såg ut Farmor
hade du långt hår
var det rött som mitt
hade du också fräknar på näsan
jag vet ingenting alls om dig
du dog för så länge sedan
fast jag har hört att du var oerhört snäll
det kan ju betyda så mycket
snäll

tänk om vi är lika du och jag
sjukdomen som tog ditt liv
ärvde jag
den cancern
du dog så ung 
den är lätt att bota idag
kanske lever jag lite liv åt dig
det som du aldrig hann med

Farmor




Övriga genrer av Carola Zettergren
Läst 300 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2010-03-08 19:08



Bookmark and Share


  walborg
Gripande band av tacksamhet och gemenskap i ödets nycker. Stor poesi detta.
2010-03-09

  Gunnel André VIP
Jag säger som flera nedanför: mycket berörande. Undrar om detta är ett typiskt kvinnligt sätt att fundera, för jag känner igen tankarna, men betvivlar att mina bröder gör det. Jag känner igen de bruna fläckarna på mina händer, de dagliga medicinerna...och tankarna...jag vågar leva ändå!
2010-03-09

    Maria Malm
Fint och ömsint.Samhörighetskänsla med röttterna.
2010-03-09

  Berit Robin Lagerholm VIP
Fint du skriver Carola
Mycket berörande om funderingar runt dina rötter
varm och innerlig vacker text
2010-03-08

  Elaine.S VIP
"kanske lever jag lite liv åt dig"

Kanske gör du det...och skriver så känslosamt
fint, undrande om ursprung..
2010-03-08

  stenen/ Yv Ericsson
Rent underbart. Så synd hon aldrig fick höra dig läsa dina dikter.
Jag älskade min farmor. hon var mitt allt. dog med mig 1984. fick tyvär aldrig träffa mina barn.
2010-03-08

  Lavinia Röd
Fina tankar om farmor! Jag kan också fundera ibland på hur mina förmödrar var som personer.
2010-03-08

    ej medlem längre
Ömsint fint berättat Carola!
2010-03-08

  Suzy med punkterna
Berörd applåderar jag
2010-03-08

  Lili Samuelsson VIP
mm, kanske lever du lite liv hon aldrig hann med, fin ömsint och en känsla av samhörighet
2010-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren