Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt bidrag till tävlingen på sockerdricka.nu om Tage Danielsson.


Den tanken måste vara riktigt galen

Den tanken måste vara riktigt galen
Den tanken med demokrati
Att politikerna skulle lyssna mellan valen
På vanliga människor som vi?

Oavsett hur fint de uttrycker sig i talen
om västerländsk filosofi
Får vi finna oss i att väl i riksdagssalen
går de folkets vilja förbi

Den tanken måste vara riktigt farlig
Den tanken att lyssna på opinionen
Persson kan väl inte vara allvarlig
Om han menar att vi får bestämma om myntunionen?

Nej, han vore direkt allmänfarlig
Om han hade den ambitionen
Ty kronan och euron är oförklarlig
för den som inte innehar maktpositionen

Den tanken måste vara riktigt galen
Den tanken med demokrati
Att politikerna skulle ta någon hänsyn mellan valen
Till vanliga människor som vi?




Fri vers av Söndermarken
Läst 507 gånger
Publicerad 2005-11-03 19:44



Bookmark and Share


    vilsen
jag hoppas med att du vinner :) denhär var härlig, med sina finurliga rim !
2005-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Söndermarken