Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kärleksvisdom

 

 

 

 

 


Jag är tacksam
till den som lär mig
Hur jag upprättar ett land
som är likt hjärtat och har kransartärs form
ett land som har formen av fågeln
formen av äpple


Som förklarar för mig!!
Hur en kvinna kan simma i mina artärer som en röd fisk
Hur kan en kvinna uppfinna poesi och rita formen av tiden
Hur kunde en enda kvinna
blir starkare än knark,sprit,missbruk och böjelser
Hur kan passionen fortsätta från födelse till död
Hur drar jag ut guldet från dalar av kvinnors bröst
och
Hur kan min älskling vara en sorts havsgräs...
en sort av rosens familj...


Jag är tacksam till den som lär mig

undervisar mig..

hedrar mig

i kvinnas passion...
Hur jag kan älska en kvinna till gränsen av delirium


Jag är tacksam till den som undervisar mig
Hur jag formulerar uttryck som är likt vetets lukt
likt färgen på nybakade färska baguetter...

Hur jag ändrar..

Hur jag förstör..

Hur jag sopar fulhet
och planterar basilikan i våra hjärtan..


Jag är tacksam till den som undervisar mig
Hur ska jag rädda båten
från alla sorter av hav
ge mig en tandsticka för att bränna alla lögner av historien

Jag är tacksam till den som undervisar mig
Hur jag upphäver saker
Hur jag höjer upprorens flaggor
Hur jag seglar emot vågor och vinden
och tänder eld i hav


Jag är tacksam till den som undervisar mig
Hur jag dör på mina papper
för mänsklighets seger


Jag är tacksam för den som undervisar mig
Hur jag formar mitt hjärta som en kaka
eller limpa av bröd för att mata människor


Jag är tacksam för den som undervisar mig

Hur jag ska vara enkel

likt örten

vattnet
prata ett språk som innehåller barnens lust och känslor

 

Jag är tacksam till den som lär mig
Hur jag skalar mitt hjärta som ett äpple
så att alla kvinnor i världen kan äta av den


Poesin
är ett kärleks brev som vi skriver till våra läsare
och till folket
och jag knäfaller för den som undervisar mig
denna visdom..
i definition av poesi




Fri vers av issac.a.m
Läst 444 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-06-14 23:27



Bookmark and Share


  Sunlight
Jag är tacksam...

att få läsa dina förunderligt vackra dikter...
2010-07-10

  Miss Mod
Vackert (som vanligt) och ev värme som sprider sig.
2010-06-20

  Carola Bouvin
Poetiskt vackert.
2010-06-15

  kärleks ängel
fylld av värme!
2010-06-15

  Suzy med punkterna
Hittar så mycket i denna text,
kärlekens visdom och tacksamheten för den.
Förtjusande Issac.
2010-06-15

  firefire
det är en svår konst det där som du vill undervisas i ,men du tycks redan så pass klok och vis och skriver den glödande poesi som får många kvinnor att...nja...äta av ditt äpple..av njutning men inte synd! fin text som vanligt vännen;)
2010-06-14
  > Nästa text
< Föregående

issac.a.m
issac.a.m