Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite tankar kring dikten: Jag tänkte inte på detta förrän en person sade det till mig. Att denna dikten påminner om en våldtäkt eller ett överfall. Märkligt att man kan få helt andra meningar..


Ett nät av lögner.

Skrikande försöker jag ta mig loss.
Kan någon höra mig?
Jag sitter fast.
I ett jättelikt spindelnät av lögner.
Ensam sitter jag här i mörkret.
Väntar på spindeln.
Som i sin tur väntar på middag.
Jag biter i de vita trådarna.
Känner en intensiv smärta i min mun.
En vätska rinner ner i min strupe.
Sakta känner jag smaken av blod.
Nu ser jag den.
En jättelik varelse som kommer mot mig.
Jag ligger stilla.
Hoppas att han inte hittar mig.
Men tårarna jag fäller leder honom.
Han är framme vid mig.
Jag speglar mig själv i hans ögon.
Det sista jag ser är hans håriga kropp




Fri vers av Cija
Läst 314 gånger
Publicerad 2005-11-03 21:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cija
Cija