Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En oälskad liten anka i en gyttjepöl.

Min mamma sade att jag var den fulaste hon sett,
någonsin
Hon kallade mig för sin rumpnisse,
hennes fula ankunge.
Efter sagan,
om en grå anka som var hatad
av alla de vackra svanarna.
Oönskad
Värdelös
-ful

Den ankan växte upp och blev den vackraste svanen.
Hur många tankar hade den tänkt då?
Fem? -hundra?
Hur många tårar hade den fällt?
Tre? -tusen?

Jag har tänkt för många tankar,
Fällt för många tårar.
Gjort för många misstag för att någonsin bli älskad.
Mamma, när blir jag en svan?




Fri vers av Cija
Läst 495 gånger
Publicerad 2007-01-23 11:46



Bookmark and Share


  soulmate_
Du skriver så sjukt bra att jag nästan gråter!På riktigt!Du låter så ärlig att det riktigt svider i hjärtat.
2008-09-08

  Jean-Michel Orblin
MIN MOR VAR LIKADAN
2007-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Cija
Cija