Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

får jag stjäla ditt hjärta?

Det ligger ett hjärta kvarglömt vid vägkanten
kallt, blött och smutsigt.
Det har lämnats där
av någon oansvarig person.
Någon som ej värderat det
så som man ska.
Eller har det stulits och slängts bort,
inget viktigt,
såsom du stal mitt.
Jag kollar länge på ett hjärta i en vattenpöl
får jag ta med det hem?
Och torka det,
med ett stort badlakan?
Så kanske det växer
- och blir stort.

Det ligger ett hjärta kvarglömt vid vägkanten
Säg mig, vems är det?
Kan jag ta med det hem?
(jag har förlorat mitt gamla)




Fri vers av Cija
Läst 527 gånger
Publicerad 2007-01-30 19:35



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
i en låt av cornelis vreeswijk
går sista raderna om ett hjärta
...för det kan vara mitt...

om du hittar ett hjärta i rännstenen
får jag verkligen hoppas det inte är mitt
men ok, du får ta det med dig hem
för den här gången
2007-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Cija
Cija