Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dygdemönster blir dygdemonster (S Reichman) denne är kanske inte så konstfärdig dikt..men viktig!


hur man kastrerar kärlek till snällhet



du var inte snäll, inte snäll
du var sann,
så sann
att vi stängde öronen

vill inte lyssna till dig
vill hålla fast vid
egna tankar
egna förklaringar

du var inte snäll, inte snäll
du var sann
och du var kärlek

vad gjorde vi av ditt budskap
ditt liv din person

av Guds helighet
en tomte
säcken har ej de klappar
vi vill ha

som omogna barn blir vi arga
och lyssnar inte på svar
sparkar
vill inte låta oss famnas
föras
kan själv

Du som vill ha sunda barn
ej snälla
vi som vill vara goda
och blir monster






Fri vers av rebecca d
Läst 283 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-03-11 09:45



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tack för dessa så viktiga sanningar!
2010-03-15

  Larz Gustafsson VIP
Underbart skrivet!

Reichmann rules!
2010-03-11
  > Nästa text
< Föregående

rebecca d
rebecca d