Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillägnad Seamus Heaney




Alkemisten

~¤~

Med en passare drar jag ronden
som ringar in ditt världsnav
de av människan ernådda gränser
utritas med min stora linjal
kring universums grader

rönnbäret blev till en
improviserad hjärttatuering
på ditt nakna sommarlår
likt leende eterneller
i en ödets nyck

paradigm av allt det vackra
som en vandring i Arkadien
där sädesfältsmönstren
gjorda av en utomjordisk galning
skrattas gott åt av Pan

barret i trädens människotillvanda
vilda arktiska ängders trädgård
vattendroppen nedanför ekan i sjö
alla de strån som stån upp om våren
naturen vittnar om konstens mål

LPWJ 11/03/10




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 789 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-03-11 20:02



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skönt.
2010-03-16

  Yrre VIP
Mycket vackert. Tycker verkligen om slutet.
2010-03-11

  Anders Perols
Vackert skrivet. Ingen analys, bara applåder...
2010-03-11
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP