Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som om det här vore verkligt ...

Som om det här vore verkligt
och drömmen bara var fantasi
Som om att man inte lurar sig själv
och hela sin omgivning också
Som om man är så jävla vuxen
när man accepterar sin misär
Som om det fanns ett värde i reglerna
som vi själva hittat på
Som om det är naturligt att passionen tar slut
att man liksom måste vänja sig
Som om man inte fick vara närmare
och som om att kärleken skulle ha gränser
som vi inte själva ålagt den
Som om makten inte låg i ens egna händer
Som om man inte valt det här
Som om det var meningen att bli såhär
man ska lägga sig på offrens altare
acceptera och finna sig
det är innebörden av att vara människa
Som om det vore barnsligt att tro något annat




Fri vers av Albin Marklund
Läst 366 gånger
Publicerad 2010-03-12 11:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Albin Marklund
Albin Marklund