Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NYTT LIV II

 

Vargen har viskat
i sin fåradräkt
-något är fel med dej!

Sirapslena ord drillas in
när på Lucifer jag aktar
han ljuger, ty inget är fel

Jag har levat som den
hemmavarande sonen
i sin faders hus
gemenskapslös och sjuk
Jag anklagar far
-Far, varför gör du mot mej illa?
-Jag aldrig festa får.

Svartsjukt går jag under
bittert ond

Men den tiden är nu all
ty Far är en god far
fast jag inget sett
ens velat förstå

Nu dricker jag ifrån källan
Glädje
i det fylldaste stop
Glädje och fröjd
och insikt
vem jag är, vad jag har
och vad jag fått




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 356 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-12 11:41



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Allt mitt är ditt", sade ju fadern till den hemmavarande.
2010-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar