Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hyllning till den stora modern

Väldig är hon i sin skönhet
Ljuv i tanke och i ord
Hjälper och leder de sina
alla som är uppå jord

Frihet är hennes vilja
med visdom och styrka i sin blick
Bördighet och fruktsamhet de gåvor
alla hennes döttrar också fick

Ur marken springer hennes frukter
att liv och njutning åt oss ge
Från himlen faller hennes kärlek
i värmens och ljusets klara sken

Må hon aldrig bli förgäten
underlåten av vårt karga svärd
Må hon alltid vara prisad
modern som gav livet till vår värld




Fri vers av Albin Marklund
Läst 229 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-12 11:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Albin Marklund
Albin Marklund