Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snart är vi där igen.

Jag lovar.




KRIG

 

Svett  svett
Tugga gräs med handkraft
Kadaver överallt
men likt en förbannelse
står man där snart igen
och tuggar

Valkar växer vartefter
i dessa maskulina
kontorsnävar

Jag inspekterar likt
en General Custer
dessa gula och vitduniga
fjäderhuvuden
Stjälkextremiteter överallt

Svettigt skadeglatt
i detta inferno av miniatyr
trädgårdens Little Big Horn

Ställer min tystnande kavallerimaskin
mot verandans mur
och rider stolt in i mitt
folkhems Fort Knox




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 382 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-12 19:30



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Nu så är det krig igen
någonstans i Asien..."
(Bizex-B)

Krig är det hela tiden om man är frälst.
2010-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar