Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN FANATISK SONS VÄDJAN

Varför?
I alla dessa år
fyllt på
fyllt i dej utan kritik
självkritik
ingen censur
bara glufsat i dej
all världens uselhet

Varför?
I alla dessa år
utan konsekventhet
absolut
varför all denna subjektivitet
                             egensinnighet
ryggradslös
vart finn dina standards?

En förbannelse
uppbyggd och vattnad
och given föda
ur din mors
spiritism
Nu blommar det ut i perversioner
                                snea synsätt
                                åsikter
Nu måste du välja innan
innan Herrens vredesbägare
                                  rinner över

Nu kan du räkna dagar
snart biter du i gräset, om inte
vänd om
nu
genast

bli rättfärdiggjord

var ärlig mot dej
ropa efter frälsning
för din själ
Bry dej föga
om världslig
mänsklig vishet
                  åsikt

fall i Abrahams
       Isaks
och Jakobs Guds hand

Var inte dåraktig
Jesus knackar på
ditt hjärtas portar
En sista sökelsetid
sen är chansen borta
Kvar är jämmer
Tag fallrepet, Du!
Gud älskar dej
Han är kärleksfull
men hatar synd, otukt, ogudaktighet
och idoldyrkan
            Han vill ha ditt liv
            varför streta imot,
                               varför,
            i alla dessa år?




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 198 gånger
Publicerad 2010-03-13 18:03



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Just det. Det finns en Guds vrede också, som vissa flummare ofta glömmer.
2010-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar