Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Genom ett barns ögon

Vaknar av gråt och skrik
hör mormor be att någon
ska sluta

Jag är bara barnet

Smyger sakta upp och
får se min morbror
stå bredvid min
mormor som ligger
på golvet

springer fram med en
rädsla som bara ett
litet barn kan ha


min morfar står en bit
ifrån tyst och rädd

min morbror luktar
sprit
han har svårt att stå
rakt
men försöker
skärpa sig inför mig

jag hjälper mormor
att sätta sig på en
stol men släpper
inte blicken från
min morbror
beredd att försvara
mormor

att ett litet barn ska
behöva uppleva att
den som står dom
närmast far så illa

att i hela livet ha
denna bild framför sig

att ha mardrömmar som
följer genom hela livet

det borde inte kunna
hända

men tyvärr händer det
alltför ofta

att se genom ett barns
ögon den man tycker om
göra illa en annan som
betyder väldigt mycket

är en sådan fruktansvärd
händelse

att man som barn blir
väldigt ödmjuk mot
andra människor

och inte hatisk
är någonting svårt
men väldigt viktigt







Fri vers av christie
Läst 181 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-03-14 20:11



Bookmark and Share


  aol
ja sånt är svårt att bära, bra så berörande skrift
2010-03-14
  > Nästa text
< Föregående

christie