Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite gammal skåpmat som jag hittade i ett skåp... Daterad 1979-03-08


Vårkärlek

Vad jag älskar dig gräs
när du äntligen tittar fram
ur den gråvita snön
Så grönt, så friskt
som om du aldrig
legat under ett snötäcke
tre månader i ett sträck

Vad jag älskar dig träd
där du står med dina grenar,
utspända liksom svart spets
mot den blekblå vårhimlen
Som om du aldrig stått
kall och blöt
en mörk kväll om hösten

Vad jag älskar dig sjö,
när din is smälter
och vårvindar gör
lätta små blå krusningar
på din yta
Som om du aldrig varit
hård och snöbetäckt

Vad jag älskar dig människa,
när du knäpper upp din päls
och tar av din toppiga, stickade mössa
Som om du aldrig känt värme förr




Fri vers av Amorina
Läst 173 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-15 11:40



Bookmark and Share


  mare VIP
Mycket bra skrivet :)
2010-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Amorina
Amorina