Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(i sinom tid tonsatt)




Strandsatt progress

Vi leker på stranden
bygger slott och djupa vallgravar

tiden kröks i alla vågorna

och i kvävemättat hav
vilar lugna bränningar
vattnet i våra ögon gråter över haven
som är vi och allt levande

behållare är vi min vän
tunnor för vår välsignade skit

Vi gräver tid i sanden
samlar eldfängd tillgång i travar

letar vi svalka i lågorna

och i vår grävda grav
släpper vi alla hämningar
falska tårar över grande finale fanfaren
det är illa och generande

men vi kan blunda min vän
solbada och låtsas sanden vit

 

 

 




Bunden vers av Joakim Södersten
Läst 586 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-03-17 00:19



Bookmark and Share


  Ishtar
PÅ pricken - för Sverige (och världen) i tiden. Vackert och skitigt är det på en och samma gång. Språket är mycket välfunnet och harmoniskt mitt i allt det underförstått trista, trasiga, smutsiga. TACK!
2010-03-20

  thyra
Mycket tänkvärda ord! Applåd!
2010-03-19

  Monica Ullmark/Cickan VIP
Vilken fantastisk text du skrivit...dina ord säger så mycket om oss människor...den gillar jag verkligen...sparar
2010-03-18

    SistaOrdet
Underbara ovanliga formuleringar.
2010-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Joakim Södersten
Joakim Södersten