Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

YSTERMOSSE Del 4

 

det regnar
mycket.....gott!
nu växer min skörd
råg och havre

Egil är ändå inte
nöjd
mor och far är
ännu kvar i
statarlängan under
vidriga omständigheter

-jag skall nog bygga
en liten stuga åt dom
tänker Egil
så tar jag dom hit
bort från det gudsförgätna
Sålleby arbetarbostäder

Egil skissar på en stuga
på en bit ark, löst med
en bit kol
suddar, skissar mera
ser nöjd ut tillsist

det knackar på torpardörren
-Fabian!
vad för dina steg hit?

-jag har hört att du är
en knävel på att sko hästar

-vem har spört det?

-alla talar om Orvars Egil
att den mest envisa fäusling
är still när du skor

-nja, jag tycker om hästar
kanske detta är hemliheten

-du var mej en goer pöjk
och lämnat Sålleby gisselhärd
har du åsså gjort

-fattar det knappt själv
jag slet mä te blods, Fabian
men te sist köpte ja mä ut

-nåväl torpe ä i gott skick
detta sto ju länge öde
å för fäfot
men nu blomstrar de opp igen
ett fruntimmer sku no va på sin plats
hehe
förresten
hur gammal ä ru

-tjutre...jo vesst har en tänkt
på et, men var sak har sin tid,
Fabian, var sak har sin tid
och de e mycke å stå i
för att få torpe i skick
-kom nu så går ve å ser till din kuse

-javesst så sant, de hade ja alldeles
glömt ut av




Prosa (Novell) av Stefan Viljehammar
Läst 297 gånger
Publicerad 2010-03-18 12:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar