Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kalla den studieteknik, eller en gratiskurs i hur ett lågtryck fungerar, fast på ett sådant sätt att även poeter förstår, eller kalla den dålig poesi, som inte hör hemma här. Kalla den vad ni vill. Jag kallar den: Gråter vi lågtryck


Gråter vi lågtryck?

Gråter vi lågtryck?
För känner vi inte igen oss,
När våra känslor
Hettas upp i hjärtat
Utom kontroll

Och så börjar de stiga
För alla vet att varm luft stiger

Stiger uppåt i en dans
Stiger oss åt huvudet
BOKSTAVLIGT TALAT!

För när de når hjärnan
Så snurrar de runt där

Och så,
Kommer tårarna
För luft kan inte hålla vatten, på hög höjd.
Det regnar tårar ner på land a hud

Gråter vi lågtryck?
För känner vi inte igen oss?
Men jag tror
Att det är bra att vi bor här
i kära gamla Sverige

För vi vill inte vara en exotisk regnskog
Men ack nej en öken heller

Nederbörd behövs
Hur skulle annars hjärtat få vila lite?




Fri vers av LovisaCecilia
Läst 213 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-03-18 21:48



Bookmark and Share


  Karin E
Åh jättefina tankar i fin text!
2010-03-21

  Paulus Johannes Allaverdi
precis som nedanstående.

Ett roligt tema som ändå relaterar till så många andra.

Tummen upp!
2010-03-20
  > Nästa text
< Föregående

LovisaCecilia
LovisaCecilia