Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en gammal dikt från januari.


samtalsämnen

Du vill inte prata om honom och vi byter samtalsämne.
Vi pratar om livet och glömmer honom.
Jag vill inte heller prata om honom men kan inte byta samtalsämne.

Min kärlek till honom har förstört mig.

Jag och han kan sitta där medan musiken dansar omkring oss.
Vi tittar ut i mörkret och jag drömmer mig bort till en annan värld.
Hans tankar kan jag inte läsa. Hans ansikte är främmande.

Min kärlek till honom har förändrat min syn.

Jag vill inte prata om honom men kan inte byta samtalsämne.
Han sliter mig i bitar och lämnar mig sårad.
Han sliter mig i bitar och lämnar mig åt vinden.
Han sliter mig i biten och lämnar mig.
Hans kalla blickar förföljer, och hans kalla blickar dödar.

Vi byter samtalsämne. Vi försöker prata om livet istället.
Vi spekulerar, drömmer oss bort.
Vi prtar om något roligt. Något trevligt.
Vi byter samtalsämne.

Men jag kan inte byta samtalsämne.

Min kärlek till honom dödar mig.

Nu har den dödat mig.




Fri vers av xpressme
Läst 200 gånger
Publicerad 2010-03-19 01:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

xpressme
xpressme