Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till min mentor, Eric S. Alexandersson.

Namedropping av boktitlar, jag rekomenderar alla hans böcker.

Har tonsatt 15 av hans dikter som skall spelas in på CD.




BORTOMHAV (Till Eric)

 

Där
där bortom
oceanerna
i det åttonde havet
finns ett masthugg
ett berg
med en kvarn
Mannen i kvarnen
är en pensionär
i rutig kostym
Utblicken är vid
om du tittar
åt det femte väderstrecket
dalarna och förklaringsberget...
där...ser du
ser du inte...där...
marelden...mörkersången?
Svartnattens revolt
bara änglarna har fri lejd
i detta sjöslag
av hyllningar
och paranteser
ett produktivt inferno
av hav och himmel
som jag älskar




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 220 gånger
Publicerad 2010-03-19 12:46



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
http://www.myspace.com/twiceaman

Grattis till den kommande plattan!

2010-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar