Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sång om besvikelsen

 

 

älskade 
dansa med mig

en stilla tango i besvikelsens barn

där förhoppningar grusats i tidens kvarn 
och rätade ryggar blir krumma 

 

där bjuder vi in oss till aftonsång
som klingar så ljuvt mot min barm

här skyddas vi
här finns ingen harm 

fast sångarnas röster är stumma

 

den vilande svanens symfoni 
som förut var vår passion


är frusen i vintertids efterspår
och väntar en bättre vår

 

spel upp min älskade 
vi låter henne aldrig segra 

du är min 
och jag är din


i allas tid 
är besvikelsens tid

en tid då ny vår ska blomma

 

 

 

 






Bunden vers (Annat versmått) av Hannadraken
Läst 243 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-03-19 21:34



Bookmark and Share


  korpfjäder
Hm
Jag uppskattar dina ickerimmade poetiska sånger mycket mer än den här som jag nog känner är lite hämmad av att du försöker finna rim men inte rytm.
2010-03-20

  Anders Perols
Mycket väl skriven dikt på rim. Du kan verkligen konsten...
2010-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Hannadraken
Hannadraken