Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Björling



Ser i ögonvrån hur spettet
vinklar sig åt fel håll;
hur orden med pannlampa
kryper genom den sönderbrutna
syntaxen.

Men det är långt till platsen
där det väsentliga kan sägas.
Om man inte är bra på detaljer.




Fri vers av Ishtar
Läst 174 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-20 12:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint hommage till en av poesins mästare som rörde sig i språkets ytterkant. Vid gränsen av allt det som ö.h.t. kan sägas. Björling fångar ju känslorna så bra och den sönderbrutna syntaxen talar, rent, starkt, klart och med en ljuvlig känsla för detaljer. Det är inte för inte som Bo Carpelan en gång kallade honom för en inhemsk mystiker. Även den här dikten är stark, koncentrerad och renad. Inte ett ord för mycket, utan bara ett klart och koncist konstaterande. Med ett helt sakligt uttryck förmedlar den en känsla och insikt som det är få förunnat att kunna fånga i bara några täta strofer.
2010-03-20

  Carsten
Just Börling var fragmententets, vinkelns och detaljens mästare. I dina bästa stunder är du det också. Jag frapperas över hur exakt ditt språk är. Tack!
2010-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Ishtar
Ishtar