Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kretsar



När cellerna delar sig vecklas kartor ut,
som är större än sina bilder, men fyllda av
vägskäl.

I huskropparna ringlar spiraltrappor
nedåt mot sina enskilda tangenter.

Under varje tangent ruvar universums
halvor. De förenas i en öppning mot det
rum som är tid och begynnelser.

Vi är tid, vi är rum, vi är hus, vi är vägskäl
vi är halva tangenter, och dubbla och fler;
ständigt pånyttfödda, ständigt döende i en
krets av fotavtryck.

Kartorna vecklas ihop till nya ursprung och
obrukad punktskrift, när alla tiders alla cirklar
står i zenit.




Fri vers av Ishtar
Läst 377 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-03-20 15:50



Bookmark and Share


    Niklas H
härligt vännen, härligt! den nästa sista versen läser jag igen o igen o faller djupare o djupare. underbart tempo. brilliant skrivet
2010-03-20

  Anders Perols
Mycket bra och tänkvärd dikt.
2010-03-20

  Carsten
Synnerligen intressant dikt, med många in- och utgångar. Ett språk, som som vanligt är briljant i sina exakta rörelser och kontrapunktiska repliker. "Djup" och humoristisk. Tackl
2010-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Ishtar
Ishtar