Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ETT "KAANAN" I MITT HJÄRTA

 

Pepparrotsstan'
Gurkstan'
Stenstan'
Björkarnas stad
"Peking"
Lilla London
Lilla Paris
Nordens Venedig
ja, kalla det vad du vill
vad som helst
mitt hjärta är inte där
ändå
jag krälar här på urberget
men vill någon annan stans
Himmelsk medborgare som man är
platser spelar ingen roll
egentligen
jag är bara på besök
på denhäringa planeten
ett "Kaanan" i mitt hjärta
på något sätt
på sitt sätt

                 ändå...


*  *  *

"Vive la differance"
Guds nyanserade
         mångfacetterade väsen
                                 är riktigt...
                                     väldigt...
                                     utsökt...
                                              varmt
Vi får alla
olika visioner
en för här
en för bortomdär

I Guds plan för
mänskligheten
är vi alla inräknade

Jag ligger på magen
i gräset
och tittar på småkrypen
Jag hoppar högt
för att kunna se
fåglarna bättre
Har dom alla en längtan bort?
En vision?

Alla är dom på väg
någon annanstans
vinden
molnen
Är jag orealistisk
dagdrömmare
när jag inte vill
"settle down"
slå ner bopålarna
för gott?
Utan vill någon
annanvart


*  *  *

Ett land
knappt någon skog
Jag tycker om att
orientera mig
bland träd och mossar
men jag längtar
till detta karga land
varm-källs-badar-land
glaciärer och lava
is och eld

Island
jag älskar dig
ditt folk
din själ

           ps. Kommer straxt...




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 328 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-21 20:23



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"But I´m just a visitor in the industry", som Di Leva sjöng i sitt första band, The Pillisnorks.

Somos los Peregrinos!
2010-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar