Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BETRAKTELSER

 

Solen
likt en rödglödgad
härdsmälta över
septemberskogens
stillatigande tystnad

Doftar blött
           friskt
           fuktigt

Vita segel i vikens
svartblåa vatten
slumrande i stiltjens
halvslutna ögonlock
Flyttfågelstreckens
pilar vinkar "hejdå"

Sommaren gråter
ur moln
i grått och mörkblått
gråter över övergivna
glasstånd och uteserveringar
Dansbanan drömmer om
midsommarfest under
lövtäcksgul pläd

medans Gud kikar fram
bakom dimhöljda trän
och fnissar förnöjsamt
över vad som väntar




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 353 gånger
Publicerad 2010-03-21 21:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar