Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det är ingen fara min älskade vän, det är ingen fara nu...

 

han är lång nu
når mig till pannan

lång och lite gänglig
han har alltid varit så smal

 

men när han ligger där i min famn
skakande 
i fosterställning 

och tårarna kommer fast han inte vill erkänna det

 

då är han min bebis igen

 

 

och minnesbilder ur hans barndom trycker mitt hjärta
mot gränsen för det uthärdliga

 

hur ska han någonsin kunna förlåta? 
hur ska han kunna förstå? 
vad kan man berätta? vad behöver man berätta? vad borde man? 

 

jag smeker sakta över den smala ryggen 
sjunger en sång ur hans barndom

 

ur min barndom

 

 

och smärtan blir bådas
i tröstens stilla morgonstund

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Hannadraken
Läst 297 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-03-22 08:32



Bookmark and Share


  Nina Ahlzén
åh, den här du, gick rätt in i hjärtat. "vad kan man berätta?" Ja, vad?
2010-03-22

    ej medlem längre
vrider om och förlöser som avslut. och ja. tillsammans, allt vävs samman och jag tackar ur mitt djupaste för detta.
2010-03-22

  Anders Perols
Vackert om föräldraskapet
2010-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Hannadraken
Hannadraken