Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Che Guevaras blick

Jag skulle vilja se med Che Guevaras blick

Vad skulle han ha sagt?

Kanske -" Den västerländska hyperkapitalismen
fortsätter i desperata krig lägga beslag
på jordens resurser och oljetillgångar
i Irak och Afghanistan, medan de lämnar
det utarmade Afrika åt sitt öde samtidigt
som USA, Kina, Ryssland och Sverige säljer
sina vapen till högstbjudande afrikanska stater.
I religionens namn sker dessa motsättningar.
Vad säger Gudarna? Ingenting!
Allt fortsätter i Guds- Allahs o Mammons namn.
Det är hänsynslöst, girigt och föraktfullt...."

Detta tror jag Che Guevara skulle ha sagt om
han inte blivit förrådd och mördad i Bolivia
Det sista han sade till en ung soldat
som blivit utsedd att döda honom
lär sägas är:
" Var inte rädd, du skall bara döda en människa".

Che Guevaras blick behövs idag mer än någonsin...




Prosa av svante helmers
Läst 333 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-22 14:42



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
bra Svante - med Che Guevaras röst - gillar det sätt att tala och skulle villa göra mera ....
2010-03-22

    Furious Stylez
skulle kunna skriva ner nåt klyshigt som viva la revolucion eller något sådant, men nöjer mig med att nicka instämmande
2010-03-22
  > Nästa text
< Föregående

svante helmers
svante helmers

Mina favoriter
Pappa Einar Heckscher