Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efterfesten



Efter festen kommer den stora tomheten

Jag hör den dåna i mitt inneröra

Såsom huvudet vore hugget i sten

Längst därinne i de hemliga gångarna

dånar en döv orkester av tomma ord,

flams och flärd, trams och tjafs,

rökridåer av cigaretter, öl & vin, sprit & skratt och gråt

Den STORE mannen ville inte gå

Ändå skulle jag bli den store clownen

Efterfesten blev inte som jag ville

Dem kunde jag inte regissera

Ty hundra pruttfulla madonnor

stod och pratade i munnen på varandra

Det var ingen som vann

Att ingen brydde sig om någonting

struntade alla högaktningsfullt i...

Då ville jag sitta vid en flodbädd i Kerala

och finna frid i mitt inre...




Fri vers av svante helmers
Läst 468 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-08-11 14:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

svante helmers
svante helmers

Mina favoriter
Pappa Einar Heckscher