Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naglarna växer


Naglarna växer varje dag

Håret och skägget likaså

Tårarna samlar jag liten flaska

Den tar jag fram varje julafton

Luktar och smakar på

Med dess sälta kommer nya tårar o saliv

De fyller jag på i flaskan

Man blir inte tyngre längre

Och inte yngre

Men långminnet växer

Den gräver sig djupare än en djupaste brunn

Ner i den barndom som en gång var

Naglarna växer

Håret likaså

Tårarna också

Lika bra att klippa nu !






Fri vers av svante helmers
Läst 322 gånger
Publicerad 2010-11-09 17:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

svante helmers
svante helmers

Mina favoriter
Pappa Einar Heckscher