Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1. Mose kap 48, 49, Upp b kap 7


Upp till kamp, alla länder, sista striden är här



Vilka är dessa
en stor skara
av alla Israels stammar
försedda med ditt sigill
kvar på jorden men
skyddade på din vredes dag

Och vilka är dessa
som står framför tronen
klädda i vitt

Är de arvingar till honom
vars farfar välsignade
den yngre
framför den äldre

Många folk skall härstamma
från honom, sa Jakob till Josef
om Efraim

Är det dessa vars skiljemur
revs i Jesu kropp
och som Gud inympade
Han som alltid gör
ett fullkomligt verk

Och vilka är dessa
som slaktats för ditt vittnesbörd skull

Är det Dan vars far profeterade
att han ska rädda sitt folk
vara en orm på vägen
en huggorm på stigen
en som stinger ryttaren
så han faller av hästen

Är det du Dan
som får lida som vår Yeshua
vår Messias
som kommer ur den stora nöden
och kläs i vitt
som för evigt får stå
framför tronen och bli
välsignad

Hör, hör
lyss lyss
jag nalkas
jag kommer
som vinden
som stormen




Fri vers av rebecca d
Läst 263 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-23 08:44



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Håller med Björn Donobauer här och applåderar och bokmärker!

Suveränt.
2010-03-23

  Björn Donobauer
Hette du Rebecca eller var det Deborah? Eller både och?
Profetia är att utsäga Guds ord snarare än att förutsäga Guds handlande. Den distinktionen är rätt viktig. Övergår man från att utsäga till att tvärsäkert förutsäga fladdrar narrkåpan över ens huvud. Det är inget som vidlåder dig.

B
2010-03-23
  > Nästa text
< Föregående

rebecca d
rebecca d