Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TIGERN

 

Smyger på
             på sitt byte
En katt är en katt, är en katt
stora mjuka kisse
randig som en zebra
som en tiger
bengalisk infernalisk
Sheri Khan
äta god babian
djungel-katt lekte tafatt
och vann

En svensk tiger
smög på oss
bet, rev och klöstes
tandlös
klolös
mjäkig
Vartän den dväljdes
vart det jäkligt liv
klarade inte att rå på
igenom vårat långa revir
bruna nassar lät vi gå




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 168 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-23 20:42



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Kanske fanns det ett speciellt gudomligt beskydd över Sverige p g a de kristnas böner.
2010-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar