Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skummad mjölk (det gör ont när jag andas)

Det gör ont när jag andas

Bröstet spänner
Magen värker
Huvudet håller på att sprängas

Det gör ont när jag andas

Min kropp har slutat fungera
och allting har vänts upp och ner
Då jag andas in
känns det som om jag egentligen borde andas ut
för lungorna är redan fulla
Men då jag andas ut
drar halsen ihop sig
som för att suga åt sig så mycket som möjligt
av den lilla luft som finns kvar

Det gör ont när jag andas

Jag har sugrör i halsen
och luften
har fått samma konsistens
som skummad mjölk
Tjock
och kletig

Det gör ont när jag andas

Om jag blundar
målar eldflugorna bilder
på insidan av mina ögonlock

Det gör ont när jag andas

Men du har säkert rätt
Egentligen
mår jag riktigt bra
Eller…ganska bra i alla fall
Titta,
jag kan ju fortfarande le
Det gör bara ont
när jag andas




Fri vers av Knasboll
Läst 178 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-23 22:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knasboll