Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om inte vetekornet faller i jorden och dör förblir det ett ensamt korn, Jesus...


Han som står i gapet..och barnet



När ingen står i gapet
vem kan då rädda oss?

När sanningen sticker upp ett fult tryne
var får vi kärlek ifrån?

När herden är slagen
vem samlar ihop fåren?

Din rättfärdighets högra arm
vår överstepräst och förebedjare
Han i vilken och genom vilken
allt är till som finns till

Hans tro
vår seger

Hans hopp
vårt ankar i himlen

Hans kärlek
vårt svärd

Barnet
född av Honom
övervinner
världen

När Ordets död
blir vår
När Ordets liv
flödar in

nalkas vår förlossning




Fri vers av rebecca d
Läst 249 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-03-25 07:24



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Helt suverän utformning.

Applåd.
2010-03-28

  Björn Donobauer
Formatisk förbättring.
Klädedräkten är viktig.
Rättfärdighet kläs aldrig i svart.
bra dikter med flöde i tanken
kan inte serveras som malen köttfärs.

Tummen upp
2010-03-26

  Larz Gustafsson VIP
Sedan finns det "kristna" som tjatar om bön och kärlek men genom sina handlingar ger prov på något helt annat.
2010-03-26

    Bodil Sandberg
oj det här är väldigt starkt ditte!mycket vackert!!
2010-03-25

  ZARIFE DEMIR
Känslofull dikt!
2010-03-25

  Björn Donobauer
varenda stavelse andas ord från evighet till evighet.
Försonade! Som stillade barn slutar vi streta emot famntaget.

Lite ryckig formatering. Men innehållsmässigt starkt flöde
2010-03-25

  Anna*
Vare sig det är inom en församling eller utanför ser jag det som den enskildes förmåga att ta emot Jesu försoningsverk och göra det till vårt eget. När vi kan se, förstå och känna kärleken från Honom som är vår styrka, vårt skydd och vår förlossare så blir livet rikt och värdefullt. Tyckte mycket om det skrivna!
2010-03-25

  rebecca d
Det är inte det den handlar om, i varje fall inte egentligen...
2010-03-25

  Larz Gustafsson VIP
När människor susar runt utan församlingsgemenskap...
2010-03-25
  > Nästa text
< Föregående

rebecca d
rebecca d